LondonInfo.Se 

 

Om Londoninfo.Se

Här är några ord om sidan i allmänhet. Vi försöker att följa den standard som är satt av W3C beträffande webbdokument och detta kan göra att Internet Exploreranvändare kan uppleva en och annan konstighet, då IE av outgrundlig anledning inte följer standarden från W3C. Många webbutvecklare har sett IE som ett hinder och tvingas ofta ta till knep för att få sidorna att visas så som det är tänkt. LondonInfo har valt att inte ta till några knep, utan följa den standard som finns. Bästa resultat för er som använder sidan är att öppna den i Firefox eller Chrome. Safarianvändare skall också kunna se sidan så som vi tänkt den. Vi ber om ursäkt till inbitna Internet Exploreranvändare, men anser inte att är en god policy av ett så stort företag som Microsoft att strunta i givna standarder. Förhoppningsvis sker bättring på den fronten så småningom.

Vi som finns bakom koden

Att resa till London är i mångt och mycket ett sällskapsgöra. Det är absolut inget fel att resa dit på egen hand och upptäcka allt det spännande alldeles själv, men det är i regel roligare om man har någon att dela allt med. Som redaktör och huvudansvarig för LondonInfo kan jag säga att jag gjort båda delarna. Första gången hade jag med en kamrat, men inte andra gången. På tio resor hade jag sällskap på endast tre och det var helt okej tyckte jag.

När jag började resa igen (de första resorna gick mellan 1988 och 1994) valde jag att ta med Jimmy och sedan även Daniel. På senaste tid har jag bara gjort en resa ensam och det var inte alls lika skoj som tidigare. Så, res tillsammans, det är det roligaste sättet att upptäcka Londons hemligheter.

Av detta följer att det också är roligare att skapa och underhålla en webbplats av detta slag om man har hjälp av villiga och kunniga vänner och medarbetare. Här en kort presentation av oss som ligger bakom LondonInfo.se

Jan B. Larsson

Det är jag det. Jag som kodar och sammanställer allt, skriver artiklar och ser till att våra resor blir av. Det är även jag som tar de flesta bilder som hamnar på sidan, men även Daniel är nu utrustad med en Nikonkamera (såklart) och fotograferar allt som rör sig, så snart kommer även hans alster att finnas med. För mig är London paradiset på jorden och jag längtar tillbaka nästan innan vi ens har lättat från Heathrow och är på väg hem. Det har blivit över tjugo resor genom åren och så länge jag lever och har hälsan kommer jag att fortsätta med det. Mina favoritplatser i London är Kew, St James's Park och Victoria Tower Gardens. Jag gillar att promenera längs Themsen, gärna utmed South Embankment och att besöka butiker som Foyle's, Hamleys och HMV. Bästa butiken är naturligtvis Grays of Westminster, där jag köpte min kamera. Mina favoritpubar är The Cockpit, Captains Cabin och Nags Head (i Knightsbridge). Själva upphovet till pubguiden, förövrigt, är min fars idé om att när vi var i London för länge sedan, skulle vi inte besöka samma pub två gånger utan välja olika hela tiden. Jag skrev ner dem och fortsatte med detta varje gång jag reste tillbaka... och nu har mycket av detta blivit en hel guide :)

Daniel Lindberg

Daniel har varit i London många gånger, både ensam, med sin mor och med mig och Jimmy. Första gången han följde med mig och Jimmy var i november 2007 och sedan dess har han hängt på några gånger. De senaste resorna har det bara varit han och jag. Daniel gillar att besöka London Zoo och Kew och ett av hans favoritmuseum är British Museum. Han kan spendera några timmar på Foyle's eller Waterstones och favoritpubarna är Nags Head i Knightsbridge och Argyll Arms vid Oxford Circus. Precis som jag gillar Daniel att titta in på Grays of Westminster och kika på alla kameror med tillbehör som vi gärna skulle köpa. Det är Daniel som korrekturläser alla artiklar och bidrar med både fakta och kuriosa. Självklart är han med och betygsätter våra pubar och (kommande) all öl.

Jimmy Hellstrand

Jimmy är vår tyste partner på alla sätt. Han säger inte mycket, kanske för att vi andra säger desto mer. Att resa till London tycker Jimmy är skoj och han följer med så ofta han kan och när familjen tillåter. Han är den enda av oss som har andra att ta hänsyn till och har därför inte kunnat hänga på de senaste gångerna. Men han kommer igen. När vi är i London vill han gärna ta en sväng på Denmark Street och kolla i musikbutikerna där på diverse instrument och tillbehör. Han tar också gärna en sväng till Game och HMV. Vilken som är hans favoritplats är inte lätt att veta, men han tycker om Temple Church och att strosa runt på Naturhistoriska museet, speciellt bland dinusaurerna. Att ta en pint på Captain's Cabin är inte fel och om han har någon mer pub som han gillar skarpt så är det nog Churchill Arms i Kensington. Han bidrar med pubrecensioner och betyg och kommer även att vara med i ölpanelen när den drar igång.

Sidan uppdaterad onsdag den 6 juli 2016, Jan B. Larsson och Daniel Lindberg © 2008-2018